Afsnit 4 // Alene eller sammen?

Individualiseringen raser: Vi skriver gerne praktik på CV’et, men gider ikke arbejde gratis i forenings-Danmark. Samtidig vokser solidariteten. Bare se på Venligboerne og Næstehjælperne. Er forklaringen, at vi kun hjælper, for at være ’sådan nogle, der hjælper andre’? Er mennesket i stand til at foretage uselviske handlinger? Eller er vi bare nogle egotrippere?

På Tværs
Bonus afsnit - Bias du skal kende

Vi er dybt fascinerede af bias! Det er de forudindtagelser, der gør os blinde over for et, og overopmærksomme på andet. Bias er nærmest indbegrebet af ’sådan er det bare’-tankegangen: Tæt på usynlig for os, og dog afgørende for vores handlinger. Her fortæller vi om de 10 bias, der har fået os til stoppe op og tænke.

På Tværs
Afsnit 3 // Erkendelse, anerkendelse og genkendelse

Vi har kastet os over ’the three big ones’ i den humanistiske begrebsverden. Selvom det betyder, at vi ikke kommer ud i alle afkroge af de mange potentielle definitioner, så får vi i dette afsnit vist, hvordan erkendelse, anerkendelse og genkendelse på mange måder hænger sammen.

På Tværs
Afsnit 2 // Selvfortællinger

Har du hørt dig selv sige: ”Jeg er ikke normalt en, der gør sådan noget” eller måske: ”Sådan noget her sker bare altid for mig!” Så har du nok, ligesom os, et væld af fortællinger om dig selv og om verden rumsterende inde i hovedet. Men hvordan bliver de her selvfortællinger skabt, og hvilke konsekvenser kan de have?

Shownotes til afsnit 2

På Tværs
Afsnit 1 // Empati

I dette afsnit af Sådan er det bare!? prøver vi at finde svar på en række spørgsmål om en vigtig evne – empatien. Men hvordan kan vi definere empati helt konkret? Kan man gradbøje denne ’vigtige’ evne? Hvad er forskellen på sympati og empati? Og er det svært at være empatisk eller snarere en ren refleks?

Shownotes til Afsnit 1 - Empati

På Tværs
Teaser // Sådan er det bare!?

‘Sådan er det bare!?’  En podcast, hvor vi sætter spørgsmålstegn bag ved udråbstegnet. Vi bringer det usynlige frem i lyset, når vi undersøger, om empati er naturligt eller tillært, hvordan historier, vi fortæller om os selv, påvirker vores personligheder, og hvilke automat-tanker, der blindt leder os til ulogiske konklusioner.

På Tværs